Info Panel
U bent hier:   Home  /  Historie  /  2020– Hoe nu verder?

2020– Hoe nu verder?

Het doel is nog steeds de MOK-werf op de huidige plaats te laten staan en weer in de oude staat terug te brengen. Door de jaren heen zijn er vele plannen en ideeën geweest die uiteindelijk niet tot uitvoering zijn gekomen. Ook is in al die jaren de dreiging geweest om ze slopen en het gebied voor andere functies te gebruiken, maar ze staan er gelukkig nog.

Maar de bouwkundige staat is na 130 jaar niet al te best meer. Tot nu toe heb ik de noodzakelijke reparaties en onderhoudswerkzaamheden zelf uitgevoerd, maar om dit nog alleen verder te doen lijkt mij niet verstandig en dus er moet wat gebeuren. Er zal een stichting opgericht moeten worden, bijvoorbeeld “Stichting Erfgoed MOK-werf Raalte ” die het beheer verder zal moeten overnemen. Hierbij zal de Gemeente Raalte, als eigenaar van de MOK-werf, een belangrijke rol moeten spelen.

Met deze website heb ik geprobeerd een goed beeld te kunnen schetsen van het heden en verleden van de MOK-werf en het gebied rond het Overijsselse Kanaal in Raalte. Daarom heb ik al mijn kennis en documenten vastgelegd op deze website. Door dit online te zetten ben ik er zeker van dat alles voor het nageslacht bewaard zal blijven en laat zien dat het voor Raalte een van de belangrijkste periodes in de geschiedenis is.

Hein Meijer

meijer.hein@planet.nl

 

 

 

  2019  /  Historie  /  Laatste update februari 1, 2020 by Hein Meijer  /