Info Panel
U bent hier:   Home  /  Historie  /  2019– Hoe nu verder?

2019– Hoe nu verder?

Mijn doel is om de MOK-werf op de huidige plaats te laten staan en weer in de oude staat terug te brengen. Door de jaren heen zijn er vele plannen en ideeën geweest. Ook is in al die jaren de dreiging geweest om ze slopen en het gebied voor andere functies te gebruiken, maar ze staan er gelukkig nog.

Met het presenteren van deze website probeer ik een goed beeld te kunnen scheppen van het heden en verleden van de MOK-werf en het gebied rond het Overijsselse kanaal in Raalte.
Maar de bouwkundige staat is na 130 jaar niet al te best meer, er moet wat gebeuren. Daarom heb ik als eerste mijn kennis en documenten vastgelegd op deze website. Door dit online te zetten ben ik er zeker van dat alles voor het nageslacht bewaard zal blijven en laat zien dat het voor Raalte een van de belangrijkste periodes in de geschiedenis is.

Tot nu toe heb ik het nog alleen kunnen doen maar om dit privé verder te doen lijkt mij niet verstandig, dus er moet wat gebeuren. Er zijn verschillende mogelijkheden die ik aan het onderzoeken ben, b.v. de Stichting Erfgoed MOK-werf Raalte. of een Vereniging oprichten. of een vrijwilligers groep oprichten die noodzakelijke reparaties of onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Maar voor andere ideeën, suggesties en/of opmerkingen sta ik altijd open.

 

Hein Meijer

meijer.hein@planet.nl

 

 

 

  2019  /  Historie  /  Laatste update augustus 19, 2019 by Hein Meijer  /